Рекорден брой участници в MNDB Open 2024 на кортовете на "ТК 15-40"

Традиционният тенис турнир за момичета и момчета до 12 години MNDB Open в София събра рекорден брой участници на кортовете на "ТК 15-40".

Шампиони в надпреварата, която този сезон е от най-високата първа категория на Тенис Европа, станаха румънката Ева Мария Булай и австриецът Лука Сагедер. Най-добрите бяха наградени от легендата на българския тенис Катерина Малеева и представителя на MNDB Асен Бахтев.

"ТК 15-40" поздрави всички състезатели и треньори. В MNDB Open участваха общо 79 момичета и момчета от 18 държави, като тенисистите от България бяха 42-ма.

"Ние сме единственият клуб в България, който тази година приема два международни турнира от първа категория. Организацията ни коства много усилия, но всички в "ТК 15-40" го правим с огромно желание. Стремежът ни е да даваме възможност на българските деца да играят с най-добрите тенисисти в Европа на своята възраст", заявиха от клуба.

В три от шестте дисциплини на MNDB Open титлите взеха български таланти.

Организаторите благодариха на генералния спонсор MNDB, както и на официалните ни партньори Тис Групс, Доминос, Моджо Байт и Ретур Рикавъри.

"Погледите ни вече са насочени към Sofia cup - турнира от първа категория на Тенис Европа до 16 г. (5-12 октомври). С него ще се постараем да продължим да следваме стратегията си за подпомагане на българските таланти", добавиха от "ТК 15-40".

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти