Валентина Георгиева за Симон Байлс: Не е такава, за каквато всички я смятат

Валентина Георгиева и треньорът ѝ Филип Янев бяха гости в “Интервюто на Sportal.bg" след страхотния успех на Олимпийските игри в Париж 2024. Валентина завърши на пето място във финала на прескок, а самото ѝ присъствие сред осемте най-добри в света беше първото такова за българската спортна гимнастика от 32 години насам.

Филип Янев пред Sportal.bg: Валентина изстрада много за този невероятен успех

Какво е мнението на Валентина за суперзвездата на спорта Симон Байлс?

Валентина Георгиева в "Интервюто на Sportal.bg": Радвам се, че пиша история

“След квалификацията след техния поток бях до тоалетна. Чух я да говори по телефона с мъжа си. Помолих я да си направим една снимка и веднага се отзова, само си сложи една тениска, защото си преобличаше трикото. Много мило момиче, не е такава, за каквато всички я смятат. Напълно нормална е, като всички други. Това, че нейната гимнастика е на друго ниво, не означава, че тя като човек е на друго ниво. Много е земна”, каза Георгиева пред Sportal.bg.

Валентина Георгиева увеличава трудността в изпълненията си на прескок

Има едно спортсменство в гимнастиката. Атмосферата на финала беше дружелюбна. Ако ги няма Байлс и Андраде, ще се загубят едни от класните изпълнения, които в последните години публиката е свикнала да наблюдава. Те играят много сложна гимнастика, което пък ги прави много атрактивни. Не е просто да се хвърля на някакви трудни упражнения и ако стане, стане. Да не забравяме, че в крайна сметка и най-великите спортисти са хора и при тях се случват такива неща. При Байлс имаше ментални проблеми например”, заяви Янев.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти