Хау: Това е най-трудният прозорец, който съм имал

Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау заяви, че това е най-трудния трансферен прозорец в неговата кариера поради трудностите, които “свраките” изпитват с изпълнението на критериите по финансовия феърплей. Отборът бе ограничен в своите харчове и трябваше да търси балансирани ходове, след като в началото на управлението на саудитския консорциум бяха похарчени по-сериозни суми на база на ниските финансови резултати към онзи момент.

“Без да навлизаме в детайли от миналото, от юнската част на прозореца, която бе много трудна, но и този последващ период също не бе лесен. Да, това беше най-трудният прозорец, който съм преживявал. Винаги е много сложно, защото се състезаваш за много малък брой футболисти, а конкуренцията за тях е огромна, много клубове ги искат,” повтори част от оплакванията си от миналата седмица Хау.

Киърън Трипиър иска да напусне Нюкасъл

След това той отново опита да опровергае многото информации в пресата, че Киърън Трипиър иска да си тръгне от “Сейнт Джеймсис Парк”, заявявайки, че английския национал тренира добре и той не забелязва подобно желание в него. Фланговият защитник остана неизползвана резерва в първия кръг от Премиър лийг, когато “свраките” победиха трудно Саутхамптън, като двама бранители се появиха от скамейката.

“Той е ценен член на отбора, неговият професионализъм е на най-високо ниво. Решението да не започне от първата минута се базира на това, че Киърън тренира само от около две седмици, а Тино Ливраменто бе с нас през цялата подготовка. Това е положението, но Трипиър остава ценен за нас. Не съм много сигурен откъде се появяват тези спекулации, но неговите лидерски качества, статистиката и всичко останало, което носи на групата, са страхотни, така че искаме да остане. Никога не мога да кажа с абсолютна сигурност дали един играч ще остане или не, защото знам, че това е футбол и трансферния прозорец е непредвидим, но моето желание е той да остане и да продължи да играе за нас,” заяви Хау.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти