Червен картон след само 9 секунди и дузпи изхвърлиха Бока от Судамерикана

Аржентинският Бока Хуниорс се лиши от мечтата си да спечели Копа Судамерикана през тази кампания, след като в много драматичен осминафинал отстъпи с дузпи срещу Крузейро. Срещата в Бело Оризонте завърши 2:1 за домакините, но след победата с 1:0 на “генуезците” на “Бобмонера”, с гол на Единсон Кавани, се стигна до изпълнение на дузпи. Там бразилците отбелязаха всичките си пет изпълнения, докато уругвайският нападател на Мигел Мерентиел пропусна последната за своя тим и прати феновете на “лисиците” в екстаз.

Гостите от Буенос Айрес определено има защо да съжаляват, тъй като изиграха най-добрия си мач през годината и бяха почти безупречни, въпреки че още в деветата секунда един от основните им футболисти Луис Адвинкула бе изгонен с директен червен картон. Тази проява на десния защитник промени изцяло ситуацията за Бока, които бяха и без контузената си звезда Кавани.

Матеус Енрике в 9-ата минута даде аванс на Крузейро, а в 21-ата Уолъс удвои и даде предимство в общия резултат за първия тим на Роналдо. В даденото продължение на първата част обаче Милтон Хименес намали и изравни резултата в двата мача.

През втората част Бока не позволиха на домакините да създават положения, докато Жоао Марсело от Крузейро спаси тима си с изчистване от голлинията. Така се стигна до дузпи, където Вилиам, Матеус Енрике, Марлон, Хуан Динено, Алваро Бареал бяха точни за домакините, които първи изпълняваха, докато Маркос Роко, Кристиан Ледесма, Лаутаро Бланко и Николас Фигал бяха точни за Бока, но при последното изпълнение Мерентиел стреля високо над вратата.

Така Крузейро среща Либертад на четвъртфиналите, а Бока след загубата на финала в Копа Либертадорес през ноември и не класирането в най-престижния турнир в Южна Америка, претърпя ново разочарование.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти