Нюкасъл напира за аржентински халф

Нюкасъл продължава да е много активен на трансферния пазар това лято. Клубът работи по поредна сделка, като се е прицелил в халфа на Олимпиакос Сантиаго Хесе, разкрива трансферният експерт Дейвид Орнстийн.

Лично мениджърът Еди Хау настоява за привличането на 22-годишния футболист на "Сейнт Джеймсис Парк". Хесе може да действа както в ролята на дефанзивен халф, така и изнесен в по-централна роля в халфовата линия.

Роденият в Буенос Айрес футболист има и полски паспорт, което също улеснява сделката. През миналия сезон той остави добри впечатления с екипа на Олимпиакос, като записа 51 мача във всички турнири, в които се отчете с 1 гол и 3 асистенции.

Освен това Хесе има и 3 мача за националния отбор н Аржентина, а също така бе част от селекцията, която игра на Олимпиадата в Париж. Той има договор с Олимпиакос до 2028 година, но цената му е едва около 10 милиона евро и за Нюкасъл няма да е проблем да извади подобна сума, че дори и малко по-висока, ако се наложи да "подслади" сделката за настоящия му клуб.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти