Григор тренира с Алкарас, Дел Потро се завърна на "Артър Аш" и направи голямо шоу

Григор Димитров проведе тренировка със световния №3 Карлос Алкарас преди старта на последния за годината турнир от Големия шлем - US Open.

Стотици зрители изгледаха заниманието им на централния корт “Артър Аш”, където през вчерашния ден тренираха и други от звездите на АТР Тур в т.нар. "Седмица на феновете", в която феновете имат свободен достъп до стадиона.

Много емоционален момент за феновете бе завръщането на корта на шампиона от 2009 година Хуан Мартин дел Потро. Аржентинецът бе принуден сложи край на кариерата си поради множество контузии и сега бе посрещнат с бурни овации от публиката. Кулата от Тандил влезе в ролята на спаринг партньор на Новак Джокович, като двамата играчи бяха оборудвани с микрофони, което позволи на феновете да се насладят не само на техните тенис умения, но и на разговорите им за миналото съперничество.

Двамата се сблъскаха на финала на US Open през 2018 година, когато сърбинът триумфира, но Дел Потро на два пъти се оказваше препъникамъкът пред олимпийската мечта на Джокович - първо в Лондон 2012, а след това и в Рио 2016. И Ноле му го припомни.

“Палачът ми на Игрите”, каза шеговито бившият №1 в света по адрес на аржентинеца. Дел Потро пък призна, че е плакал от щастие, когато е видял Ноле как печели златния медал на Олимпийските игри в Париж.

По-късно 35-годишният Мартин Дел Потро и легендата на женския тенис Габриела Сабатини (54 г.) спечелиха демонстративен мач срещу две други легенди в лицето на Анди Родик и Каролин Вожняцки.

Четиримата тенисисти излязоха на корта след двубоя между дуетите Джон Макенроу/Новак Джокович и Андре Агаси/Карлос Алкарас. Всички те също бяха с микрофони, за да могат да общуват с публиката и с това да допринесат за зрелището.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти