Вардан Манукян започна успешно защитата на титлата си на Държавното на открито

Вардан Манукян започна успешно защитата на титлата си на Държавното първенство по тенис на открито при мъжете. Надпреварата с общ награден фонд 10 хиляди лева се провежда на червените кортове на ТК "Левски" в София.

Манукян се справи в първия кръг с квалификанта Ивайло Томов с 6:0, 7:5.

Другите фаворити също започнаха с постигнаха победи.

Действащият шампион на страната в зала Пламен Милушев спечели категорично срещу Хари Радков с 6:0, 6:2, а миналогодишният национален първенец в зала Милен Янакиев отстрани със същия резултат Стефан Люцканов.

Вицешампионът в зала от този сезон Симон-Антони Иванов елиминира квалификанта Димитър Байчев с 6:3, 7:6(4).

В надпреварата при жените първите шест поставени почиваха в първия кръг. Водачка в схемата е Лидия Енчева и тя трябва да срещне утре за място на четвъртфиналите преминалата през квалификациите Ивона Савекова, която днес не даде никакви шансове на Моника Сотирова в първия кръг и триумфира с 6:0, 6:0.

Енчева, обаче, по всяка вероятност ще откаже участие, тъй като по-рано днес се класира за втория кръг на състезание от веригата на Световната федерация ITF във Врънячка Баня с награден фонд 25 хиляди долара и за четвъртък има насрочен мач в сръбския град срещу рускинята Анастасия Гурева.

Шампионката на страната през 2022 година и номер 5 Зиновия Ванева очаква Андрея Глушкова, която също не даде гейм на Натали Тодорова на старта на основната схема.

Осмата поставена Мая Александрова отпадна след поражение от квалификантката Александра Матева с 6:7(2), 2:6. Матева ще срещне във втория кръг друга квалификантка Рада Матева, която отстрани Андреа Маринова с 6:2, 6:2.

Втора в схемата е Ани Вангелова, а трета е държавната шампионка на открито за 2009 година Хюлия Велиева.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти