Откритият басейн "Диана" в София отново работи

След дълги години разруха и застой басейнът “Диана”, дал името на квартал “Дианабад”, отново отвори врати за гражданите.

“Басейн “Диана”, правоприемник на царската къпалня от началото на миналия век, вече посреща желаещите да спортуват и да се разхладят в софийските горещини. Като бивш спортист и жител на района, с радост приветствам отварянето на басейна, нещо за което апелирам още от предишния си мандат”, заяви районният кмет д-р Делян Георгиев.

Борбата на д-р Георгиев за възстановяване на басейна започна преди няколко години. Той инициира среща с тогавашния министър на младежта и спорта Радостин Василев. Поводът беше неизпълнение на концесионния договор за стопанисване и управление на НСБ “Диана”.

“Тогава заявих категоричното желание и подкрепа на общинската администрация за възстановяване дейността на водните съоръжения. След няколко извършени съвместни проверки на място и по документи, между министерството и нашата районна администрация, направени ревизии и предписания, започна активната работа по реновиране и откриване на обекта. Днес, басейните вече работят“, заявява с удовлетворение д-р Делян Георгиев.

Той подчертава, че район “Изгрев” си е върнал още едно загубено през годините богатство, а гражданите на София са получили отново знаковото място за спорт и отдих, в сърцето на “Ловен парк” и квартал “Дианабад”.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти