Верона наказа жестоко Наполи на Конте за първата победа в Серия “А” през сезона

Верона е първият победител в Серия "А" за сезон 2024/25, след като записа домакински успех с 3:0 над Наполи в откриващия двубой на двата тима  през новата кампания в италианския елит. По този начин “мастифите” вгорчиха шампионатния дебют на Антонио Конте начело на “партенопеите”.

Неаполитанците владееха инициативата през по-голямата част от мача и имаха повече положения, но не ги оползотвориха, заради което бяха наказани цели три пъти от своя противник. Първият гол дойде в 50-ата минута, когато дебютантът Дайлон Ливраменто засече подаване на Дарко Лазович. В 73-тата минута Даниел Москера се появи на терена от пейката и само две по-късно именно той удвои преднината на своя тим с шут по земя след извеждащ пас на Ондрей Дуда. В последните секунди на срещата  резервата Абду Харуи направи отличен дрибъл и подаде топката на Лазович, който веднага я отклони към Москера, а нападателят с удар отблизо отбеляза втория си гол в своя шампионатен дебют за “джалоблу”.

Така Верона, воден от новия си треньор Паоло Дзанети, единствен спечели своя мач в досегашните шест срещи в Серия "А" от началото на сезона, след като останалите пет завършиха наравно.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти