Баная: Битката с Хорхе беше много интензивна

Световният шампион Франческо Баная коментира битката си с Хорхе Мартин в днешния спринт на пистата „Ред Бул Ринг“, определяйки я като интензивна.

Агресивният Баная принуди Мартин да сгреши и спечели спринта в Австрия

Двамата претенденти за титлата в MotoGP направиха един фантастичен дуел в самото начало на спринтовата надпревара, в която неколкократно размениха позициите си. Тази битка продължи малко повече от обиколка, тъй като Мартин допусна неточност в шикана във втория тур.

Впоследствие Мартинатора беше и наказан с преминаване през дългата обиколка, което практически реши състезанието. След него Баная коментира не само дуела си с Мартин, но и времената за обиколка, които той можеше да поддържа, а те бяха със само 0.2 секунди по-бавни от полпозишъна в Австрия преди година.

„Най-доброто нещо беше добрата обиколка, която направихме. Борихме се, така че да постигна 1:28.7, което е с две десети по-слабо от полпозишъна миналата година, е невероятно. Много съм щастлив. Битката беше интензивна. Видях Хорхе да излиза от пистата и си казах, че трябва да съм спокоен, защото предната гума може да е проблем. Но след това всичко беше перфектно, много съм щастлив, нека да продължим така“, каза Баная веднага след финала.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти