Евгений Гащук: Приветстваме силни и заинтересовани футболисти

Фратрия (Варна) дебютира в професионалния футбол. Мястото му в Североизточната Трета лига веднага зае дубъла – Фратрия II. Треньорът му Евгений Гащук разкри пред Sportal.bg очакванията си за дебюта в аматьорския елит.

„По време на предсезонната подготовка изиграхме доста контролни мачове. Опитахме се да подберем по-силни съперници. Не всичко, което планирахме, се осъществи на терена, но повечето от плановете ни се реализираха. Доволен съм от отношението и напредъка на играчите през този период.

Събрахме добър отбор, чието ядро е съставено от футболисти, родени през 2006 и 2007 година. Някои от новодошлите започнаха с нас от първите дни на подготовката, други се присъединиха по-късно. Това предизвика корекции в подготовката и плановете за последните мачове, но не го отчитаме като проблем. Приветстваме силни и заинтересовани футболисти. Това ни позволява да създадем добра конкурентна среда. Има по двама играча за всяка позиция, има избор и разнообразие.

Естествено идването на едни футболисти доведе до раздяла с други. Става въпрос основно за състезатели родени 2005 г. и по-големи, тоест тези, които не попадат във възрастовите граници на дубъла или са на границата им. Пожелаваме им успех в новите отбори, с повечето от тях ще се срещнем на футболните терени в мачовете от Трета лига.

Очакваме първенството да е интересно. Трета лига е ново ниво за нас след миналогодишното участие в АОГ. А точно от това имат нужда младите играчи на Фратрия II – повече мачове, по-силни и организирани противници.

Щабът ще се опита да даде на играчите на втория тим възможно най-много, за да им помогне по пътя им към първия отбор и професионалния футбол“.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти