Албена отново организира голям любителски тенис турнир

Ваканционно селище “Албена” отново ще посрещне най-голямата и престижна любителска общност в България Интерактив Тенис. Със своите 22 отлично подготвени корта на открито, богат календар с тенис лагери, национални и международни турнири на най-високо ниво, Албена бе избрана за втора поредна година като домакин на турнир от категория ITL 500 на шампионата на Weekend Tour.

Albena Open ще се проведе от 5 до 8 септември, като максималният брой играчи, които могат да се включат в тенис надпреварата е 60, а вече почти 30 тенисисти са заявили участие. Двубоите между тях ще са във формат сингъл - мъже и жени, и двойки мъже и микс. Победителите ще получат не само отличия и голямата награда, но и ще си тръгнат от българския курорт с 500 точки за годишното класиране и финалите през декември. А наградата на сингъл е уикенд за двама в комплекса - чудесен начин играчите да продължат почивката си. Двойките пък ще си разделят ваучери за екипировка на обща стойност 2000 лв.

В четвъртък, след като тенисистите се настанят, ще се проведат официалните тренировки. Турнирът на сингъл ще започне с квалификации в петък и събота, а в неделя ще станат ясни финалистите, както за основната схема, така и за утешителната. Двойките ще се играят само уикенда, за да се даде възможност на местни тенисисти да се включат в надпреварата. Програмата на сингъл при мъжете включва минимум 5 срещи, тъй като участниците са разпределени в групи, а срещите са във формат 2 от 3 къси сета до четири, за още по-драматични и оспорвани двубои.

Благодарение на домакините, всички участници ще получат най-добрите условия за настаняване. Албена е място, което от самото начало е замислено като курорт и до ден днешен гарантира прекрасни условия за почивка. А те са професионално обслужване, СПА процедури, басейни, лаундж с изглед към морето… а то е само на метри от кортовете.

“За времето извън нашия тенис турнир Албена предлага перфектни условия за още куп активности и спортове като голф, плуване, йога, пилатес, футбол, хокей на трева, конна езда, туризъм, танци, детска анимация, аквапарк, плажен волейбол, яхтинг… Няма да има секунда скука! Дори подозираме, че много от участниците ще останат и след турнира, за да удължат активната си почивка на това приказно място, както направиха и през 2023 г.”, споделя Ивайло Цанков, основател на Интерактив Тенис за причините отново да се спрат на Албена като домакин през тази година.

От Интерактив тенис канят всички любители от начинаещи до напреднали, да се запишат за тенис турнира в Албена от 5-8 септември.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти