Интер награди капитана си с нов договор

Лаутаро Мартинес подписа нов договор с Интер. Капитанът на “нерадзурите” се обвързва с клуба за нови пет години до лятото на 2029 г., когато ще бъде на 31 години. Аржентинският нападател ще получава около 9 милиона евро на сезон. Предишният контракт на Мартинес, който изведе Интер до титлата в Италия миналия сезон, беше до 2026 г.

Лаутаро пристигна в клуба през 2018 г. От тогава той има 129 гола за “нерадзурите” във всички турнири. Според статистиката нападателят бележи веднъж на два мача в Серия А, където има 103 попадения в 206 двубоя.

Това лято той спечели Копа Америка с Аржентина. Той стана голмайстор на турнира и отбеляза победното попадение на финала срещу Колумбия. Поради участието му там той се присъедини късно към подготовката на тима и не е участвал в контролите. Нападателят започна тренировки преди няколко дни, но се очаква да бъде на линия за старта на сезона в Серия А, който за Интер е в събота срещу Дженоа.

“Подновяването на договора означава много за мен. Горд съм и благодарен. Искам да благодаря на ръководството и клуба. След шест години тук това означава много за мен и семейството ми. Много съм щастлив и нямам търпение да продължа да се боря за нови победи. Израснах много на терена и извън него. Това, че станах баща, ме накара да порасна. Семейството ми да бъде близо до мен е толкова важно”, сподели Лаутаро.

“Работя всеки ден, за да продължа да се развивам. Отбелязването на толкова много голове ме прави щастлив, но искам да вкарам още много с този екип. Спечелихме много през годините и заслужихме втората звезда, което ме прави горд, тъй като пишем историята на клуба. Искам да благодаря на всичките ни феновете, защото те винаги са ме подкрепяли”, допълни той.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти