Олимпийският шампион Новиков: Следващата ми цел е световната титла, трябва да събера комплекта

Олимпийският шампион Семен Новиков се прибра в България след триумфа си в категория до 87 килограма на Олимпийските игри в Париж, които приключиха вчера.

Новиков, който беше първият шампион за България във френската столица, говори пред репортерите, които го посрещнаха на Летище София. Пред тях той говори за успеха си в Париж и за следващата цел пред него, а именно световната титла.

Уникален Семен Новиков! 24 години по-късно България отново има олимпийски шампион в борбата

„Разбира се, сбъднах мечтата си, още не съм разбрал какво стана. Дойдох в България само за този момент, иначе за какво да дойда, да губя или какво? Следващата ми цел е световната титла, трябва да събера комплекта, бях европейски шампион, сега и олимпийски, остана само световен. Дай Боже и още една олимпийска титла.„Още не мога да повярвам, усещам го като откраднат медал. Да нося знамето на Закриването за мен беше чест. Аз обичам златните медали, защото само след финал и победа можеш да развяваш знамето на държавата, която представляваш.„Много благодаря на всички за подкрепата, усещах я. Радвам се, когато чета приятни думи от тях“, каза Новиков на аерогарата в столицата, където беше посрещнат от стотици фенове.„Искам да благодаря на много хора, първа на господин Гриша Ганчев и господин Данаил Ганчев, които ми дадоха втори живот в спорта. Искам да благодаря на цялата България за шанса да се боря за нея и да я представлявам. На цялата Българска федерация по борба, лично на президента на федерацията Христо Маринов, на националния отбор, треньорите, докторите, масажистите и спаринг партньорите, защото това е индивидуален спорт, но без спаринг няма как да се подготвиш добре. Искам да кажа на всички в моя клуб ЦСКА, на всички момчета, които започват да тренират, да не се отказват след всяка трудност или загуба, защото загуби ще има винаги, но важното е никога да не се предавате.„Още не знам как ще отпразнувам златото, просто искам един ден да спя“, добави Новиков.

Още от Париж 2024

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти