Локо (Пд) победи драматично Славия на старта на Елитната група до 17 години

Локомотив (Пловдив) спечели визитата си на Славия с 2:1 в мач от първия кръг на Елитната група до 17 години. Точен за “смърфовете” на два пъти беше Данило Терасенко, докато за “белите” голмайсторът беше Ивайло Димитров.

Срещата започна вихрено и още в 5-ата минута домакините можеха да поведат в резултата, но удар на Ивайло Димотров бе спасен от Петър Кръстев. Две минути по-късно гостите откриха чрез Данило Терасенко. Отново той бе близо до удвояване на преднината за Локомотив, но вратарят на Славия Йоан Вригазов също показа рефлекс. Пет минути преди края “смърфовете” имаха нова чудесна възможност за гол, но след хубава атака Тодор Гергишанов стреля покрай вратата. В продължението на първата част домакините стигнаха до равенството. Ивайло Димитров се пребори добре за топката и с хубав изстрел по диагонала направи 1:1. При този резултат дойде и почивката.

Втората част започна с по-бавно темпо, като първата по-добра ситуация бе за Славия. Далечен удар на Лъчезар Лозанов бе атрактивно спасен от Кръстев. Малко след час игра Локомотив остана с човек по-малко след втори жълт картон на Стефан Гочев. Въпреки това “смърфовете” отбелязаха гол, дело на Данило Терасенко, но той бе отменен заради засада. В ответната атака Славия можеше също да поведе. Ивайло Димитров преодоля вратаря на гостите и стреля, но топката бе избита пред голлинията от Симон Спасов. В 77-ата минута Славия също остана с 10 човека, след като повилия се като резерва Цветомир Рачев набързо си изкара два жълти картона. Драмата дойде в последната минута, след като Данило Терасенко навърза няколко играча на белите и с красив удар в далечния ъгъл донесе победата на Локомотив.

Още от Юноши

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти