Иван Иванов: Може би на Божидар Андреев ще му се прииска да спечели втори олимпийски медал

Старши треньорът на мъжкия национален отбор по вдигане на тежести Иван Иванов говори в ефира на БНТ за успехите на Божидар Андреев и Карлос Насар в щангите на Олимпийските игри в Париж. Андреев спечели бронзов медал в категория до 73 кг, докато Насар грабна олимпийската титла до 89 кг. с два световни рекорда.

Божидар Андреев донесе бронз на България от Париж 2024

“Божидар има нужда от доста солидна почивка, след като не спря да тренира в рамките на 10-12 години. Най-вероятно той ще си промени мнението. Всеки един олимпийски медал е огромно постижение за всеки спортист. Това е и мечтата на всеки спортист. Може би ще му се прииска да спечели и втори.

На Олимпийски игри участват топ 10 в света по резултати, така че там се очакват много размествания и много трудно се стига до медал. Доста се потрудихме с Братойчев и Коджабашев да броим опитите. Оставихме китайският състезател, който е двукратен олимпийски шампион, и световният шампион от Индонезия и се борехме за бронза с още четирима състезатели. Така правехме, че всеки един опит да бъде до максималното, което Божидар може да вдигне. При нас всеки четири-пет-шест успешни опита водят до медал. С един опит почти никога не се случва. Изсмукахме максималното от това, което може да вдигне. Той беше на ръба и едва ли можеше малко повече.

Феноменален Насар! Златото е за България! Световни рекорди!

С оглед на конкуренцията при Карлос, това се очакваше да стане. Той имаше самочувствие, и то на база резултати. Колкото останалите вдигаха, ние слагахме един килограм над тях. Това нещо се знаеше още от юни месец - че Карлос ще бъде в Париж на 25 юли и ще влезе в олимпийското село на 1 август. Истината е, че това се знаеше предварително. Той има допълнителен екип, който се грижи за неговото възстановяване. Не всеки може да бъде акредитиран в олимпийското село”, заяви Иванов.

Още от Париж 2024

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти