Гьозтепе на Мъри потегли с нулево равенство

Воденият от Станимир Стоилов Гьозтепе направи 0:0 като гост на Анталияспор в среща от първия кръг на турското първенство. Под ръководството на българския специалист клубът от Измир спечели промоция за Суперлигата и през лятото направи амбициозна селекция, с която да се утвърди в елита.

Мачът срещу Анталияспор беше равностоен, като домакините бяха малко по-активни преди почивката, а след нея Гьозтепе взе иициативата и можеше да измъкне трите точки.

Най-любопитният момент в двубоя дойде в 47-ата минута, когато Анталияспор отбеляза гол, но той беше отменен след преразглеждане с ВАР. Оричината беше игра с ръка на Гюрай Вурал.

Цял мач за Гьозтепе игра бившият защитник на ЦСКА 1948 Елитон. В следващия кръг тимът на Стоилов ще гостува на Фенербахче на Жозе Моуриньо.

"Фенерите" се измъчиха с Адана Демирспор, но все пак спечелиха с 1:0. Единственото попадение в срещата реализира Един Джеко в 34-ата минута след отлична асистенция на Алан Сен-Максимен. Моуриньо пък не изневери на стила си и се скара със съдията още през първото полувреме, за което беше официално предупреден.

Бившата звезда на ЦСКА 1948 Педриньо дебютира с гол за Коняспор. Бразилецът откри резултата при визитата на Касъмпаша, спечелена от неговия отбор с 3:2.

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти