Уест Хам обяви привличането на Тодибо

Уест Хам обяви официално привличането на Жан-Клер Тодибо. 24-годишният защитник пристига от Ница. Той първоначално е взет под наем, но в договора има опция за закупуване на стойност 40 милиона евро.

Интерес към Тодибо имаше и от Ювентус, но италианците не успяха да постигнат споразумение с Ница. Манчестър Юнайтед също имаше желание да го привлече, но УЕФА забраниха подобен трансфер, тъй като компанията NEOS, която има миноритарен дял от “червените дяволи”, е собственик на френския клуб.

Тодибо е седмото ново попълнение на Уест Хам за това лято. След назначаването на Юлиен Лопетеги за мениджър “чуковете” привлякоха Макс Килман, Луис Гийерме, Крисенсио Съмървил, Никлас Фюлкруг, Гуидо Гордригес и Уес Фодерингъм

“Много съм развълнуван да пристигна в Уест Хам. Сбъдната мечта е да играя във Висшата лига, най-доброто първенство в света. Това е страхотна възможност за мен да съм в клуб с големи амбиции, който иска да се развива под ръководството на новия треньор. Почувствах, че това е точният момент да дойда в Уест Хам, в сърцето на Лондон”, сподели Тодибо.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти