Специалния се възхити от инициатива на Фенербахче и отново се обърна към феновете: Вашите мечти вече са мои, обичам ви много

Наставникът на Фенербахче Жозе Моуриньо се обърна в специално отворено писмо към феновете на тима, публикувано в сайта и социалните мрежи на истанбулския гранд. В него Специалния изказва възхищението си от инициативата на клуба да дава стипендии на нуждаещи се деца в Турция, като добавя и много топли думи за привържениците на “фенерите”.

Уважаеми фенове на Фенербахче,Поздравявам всички вас с любов. Когато преди месеци проведох първата си среща с Фенербахче, ми беше подробно разказана историята на клуба, фактът, че той е най-големият спортен клуб в света, неговата история, целите му, съоръженията му, голямата му общност и уникалните му трибуни. И тази история много ме развълнува.

Едно от нещата, които най-много привлякоха вниманието ми в тази уникална история, беше стъпката, която този велик клуб и общност са предприели за децата в продължение на два сезона, начело с футболния отбор.

Когато ми казаха, че "Фенербахче вече два сезона дава образователни стипендии на нуждаещи се деца в страната, треньорът и отборът прегръщат този проект, а общността, както винаги, е най-важната част от него", си помислих каква значима стъпка е това. Ще кажа още веднъж на Фенербахче и неговите фенове думите, които казах на церемонията по подписването на договора ми -  "Вашите мечти сега са мои мечти”. С отговорността и принадлежността, която Фенербахче чувства към тази страна, аз също приемам мечтите, които Фенербахче е изградил в полза на децата на тази страна.

Бих искал да споделя с всички наши фенове, че ще поставя началото на образователната стипендия, която Фенербахче прилага от два сезона. Първо, моите футболисти, а след това и нашите страхотни фенове ще бъдат горда част от тази значима стъпка. Вярвам, че мечтите ни са едно за децата на тази страна !

Лил отдалечи Фенербахче от ШЛ

Обичам ви много всички,Жозе Моуриньо”

Посланието на Специалния и инициативата на истанбулския клуб бе приветствана и похвалена и от Турската образователна асоциация. Припомняме, че португалският наставник бе представен на официална церемония на 2 юни пред много ентусиазирани фенове на Фенербахче. “Фенерите” стартират кампанията си в турската Суперлига довечера вкъщи срещу Адана Демирспор, а във вторник имат важен реванш срещу Лил в третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Французите спечелиха с 2:1 в първия мач.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти