Българското участие на Олимпиадата в Париж завърши

Общо пет бяха българските участия в предпоследния ден на Олимпийските игри в Париж 2024.

Йоана Георгиева беше първата българка, която стартира в днешния ден. За съжаление тя не успя да преодолее полуфиналите на 500 метра едноместен каяк и приключи своето участие на Олимпийските игри.

Жалко! Йоана Георгиева приключи участието си в Париж на полуфиналите

Малко след Йоана Георгиева и Биляна Дудова излезе за трети път на тепиха в залата за борба за участие в репешажите за бронза в категория до 62 килограма. За съжаление българката отстъпи на представителката на Монголия Орхон Пуревдори и приключи участието си на Олимпиадата.

Биляна Дудова не успя да стигне до битка за бронз

Юлияна Янева загуби на осминафиналите при олимпийския си дебют в категория до 76 килограма на женската борба. 26-годишната българка претърпя поражение с 1:7 точки от  кубинката Милайми Марин Потриле на Игрите в Париж.

Юлияна Янева стартира със загуба в Париж

Загубата на Марин Потриле от американката Кенеди Блейдс на четвъртфиналите сложи окончателния край на участието на Янева на Олимпийските игри в Париж, тъй като тя вече няма как да бъде изтеглена към репешажите за бронзовите медали.

Юлияна Янева загуби шанса за репешаж в Париж

Ансамбълът по художествена гимнастика направи много силно второ съчетание във финала, но заради грешките в първото те не успяха да влязат в тройката, завършвайки на четвъртото място, на само 0.300 точки зад третата позиция.

Въпреки силния финал, ансамбълът на България остана извън медалите в Париж

В 20:10 часа започна и финалът във високия скок при мъжете, в който участие взе Тихомир Иванов. Той остана осми в крайното класиране, след като направи три неуспешни опита на 2.31 м.

Тихомир Иванов осми в олимпийския финал с личен рекорд за сезона

Още от Париж 2024

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти