Ализаде ще се бори за бронз на Игрите в Париж

Кимиа Ализаде спечели репешажния си дуел на олимпийския турнир по таекуондо и се класира за "малък финал" за бронзов медал на Игрите в Париж 2024. Ализаде спечели с 2-0 рунда (3-2, 2-2) срещу тунизийката Чайма Туми, с което си заслужи възможността да атакува медал, евентуално първи за страната ни в този спорт на олимпиади.

Така в спора за бронзовия медал Ализаде ще се изправи срещу световната №1 Луо Дзонгши.

Кимиа почна перфектно с хайкик в каската на съперницата за 3-0 след само 15 секунди от началото на първи рунд. В следващите моменти от двубоя представителката на България беше в активна защита, а двете постоянно търсеха надмощие с водещите си леви крака.

Няколко докосвания между двете не биваха зачитани от съдиите, а 16 секунди преди края тунизийката записа 1 точка заради изкарване на съперника извън очертанията. Това се случи още веднъж при 5 оставащи секунди и първият рунд отиде на сметката на Ализаде.

Ализаде беше активна в търсене на успешна атака с кик в началото на втория рунд, но при изминали 30 секунди от началото му всъщност получи попадение в протектора на тялото. Така Туми поведе с 0-2, а след това българският щаб направи неуспешно обжалване. Кик в тялото обаче изравни резултата на 2-2 при оставащи 50 секунди до края.

До края на рунда не бяха записани повече точки, което означаваше, че съдиите преценяват крайния победител. Те отсъдиха победата на Ализаде!

Още от Париж 2024

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти