Има ли Макларън тайно оръжие срещу Ред Бул?

Шефът на Макларън във Формула 1 Зак Браун разкри какво е “тайното оръжие” на тима му в битката срещу Ред Бул. Което всъщност изобщо не е тайно. Според Браун, пилотите на Макларън Ландо Норис и Оскар Пиастри са “тайното оръжие” на отбора, който в момента разполага с най-бързия автомобил във Формула 1.

10 кръга преди края на сезона във Формула 1 Макларън се доближи на 42 точки от Ред Бул в битката за световната титла при конструкторите, а Ландо Норис е на 78 от Макс Верстапен.

Пиастри: Целта на Макларън е титлата при конструкторите

“И двамата ни пилоти вече имат победи този сезон - обясни Браун пред Sky Sports F1. - Те винаги карат за тима, представят се фантастично. В Унгария това се видя много ясно, а след това Ландо извади лош късмет на старта, нашите пилоти са тайното ни оръжие, тъй като те имат огромен потенциал.”

Макларън удължи договора на Андреа Стела

Браун заяви, че след лятната пауза Макларън продължава битката с Ред Бул, като целта на тима ще са титлите при пилотите и конструкторите, въпреки че Пиастри примерно вече заяви, че първото място при конструкторите е “първата цел на отбора”.

Ред Бул: RB20 не постигна очакваните резултати

“Всяка една точка е важна, искам нашите пилоти да са в топ 3 в крайното класиране, колкото са по-напред, толкова по-големи са шансовете ни”, обясни Зак Браун.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти