Фиорентина попиля отбор от четвърта дивизия в контрола

Отборът на Фиорентина разби тима на Гросето от СерияD” със 7:2 в приятелски мач от предсезонната си подготовка.

“Виолетовите” свършиха по-голямата част от работата си през първото полувреме, като до почивката отбелязаха пет гола.

Ход на събитията даде Марин Погранчич (11’), а след което преднината удвои Кристиан Куаме (15’).

Съперникът от четвърта дивизия успя да отвърне на удара и след половин час игра намали изоставането си с гол на Николас Бойга (30’), но по-малко от 120 секунди по-късно финалистът от Лигата на конференциите през последните два сезона си върна предимството от две попадения, като в светлината на прожекторите попадна отново Кристиан Куаме (32’).

До края на полувремето Фиорентина продължи да доминира и видяхме нови два гола, които бяха отбелязани чрез Майкъл Кайоде (37’) и Андреа Колани (45’).

След почивката Гросато продължи със слабата игра в защита и инкасира шести гол, като чрез него хеттрикът си оформи Кристиан Куаме (58’).

Пет минути по-късно отборът от четвърта дивизия опита да направи изоставането си по-малко унизително, като се разписа Лука Сенигалиези (63’), но в крайна сметка унижението стана още по-голямо като нов футболист на Фиорентина записа името си сред голмайсторите. Това бе Томазо Рубино (75’).

До края на предсезонната си подготовка Фиорентина има насрочена още една контрола. Тя ще бъде срещу доста по-сериозен отбор в лицето на Фрайбург на 10-и август (събота) от 16:30 часа българско време.

Точно седмица по-късно на 17-и август (събота) е и първият официален мач за кампанията 2024/2025, който ще бъде срещу новака в Серия “А” - Парма.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти