Сагата около бъдещето на Кимих приключва

Йошуа Кимих е взел решение, че ще остане в Байерн (Мюнхен), въпреки че към него имаше интерес от клубове като Пари Сен Жермен, Ливърпул и Барселона. Настоящият му договор изтича след година, но спортният директор на баварците Макс Еберл вече потвърди, че двете страни за започнали преговори за нов контракт. Клубът иска от германския национал, който в момента получава по 20 милиона евро на година, да намали заплатата си. 29-годишният играч най-вероятно ще се съгласи и ще остане на “Алианц Арена”, след като сам е изключил възможността за трансфер в друг клуб, информира Флориан Плетенберг.

“Йошуа от много години е важен играч за Байерн и аз очаквам да продължи да бъде такъв и в бъдеще. Имахме много позитивен разговор. Дискусиите ще продължат”, коментира Еберл.

Спортният директор на баварците коментира и евентуалния трансфер на Матайс де Лихт в Манчестър Юнайтед: “Ще коментирам причините, когато настъпи моментът. Сега не е времето за това. Матайс игра много добре тук в последните две години и затова много фенове го харесват. Въпреки това трябва да помислите и за това, че понякога е нужно да се вземат някои решения. Освен това е важно как се чувства момчето. Той обаче все още е играч на Байерн и докато е такъв, ще получава цялата ни подкрепа”.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти