Нов удар по Елфин Еванс във Финландия, уелсецът отнесе солено наказание

След повредата, която получи в хода на сутрешните съботни отсечки на рали „Финландия“, кошмарът за Елфин Еванс продължи и по време на обедния сервиз.

В него обслужването на пилота на Тойота се забави и той регистрира закъснение от общо 16 минути, което му донесе наказание от 2:40 минути (по 10 секунди за всяка минута закъснение). Тази солена санкция практически го вади от битката за точките от съботното класиране, тъй като с него той се смъква до 18-то място, на близо 2:30 минути за Лаури Йоона, който влиза в топ 10.

Тежък удар по шампионските амбиции на Елфин Еванс във Финландия

Добрата новина за Еванс е, че според новата точкова система, която се използва от началото на годината, той все пак ще може да си тръгне с добри точки от Юваскила от неделното класиране. В утрешния ден уелсецът ще може да спечели общо 12 пункта, ако бъде най-бърз по всички отсечки и спечели пауърстейджа.

Рованпера контролира напълно рали "Финландия", кошмар за Еванс

Със сигурност обаче Еванс ще загуби точки в битката за титлата. Преди рали „Финландия“ той изоставаше с 13 пункта от лидера Тиери Нювил, който преди следобедните отсечки е трети в състезанието.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти