Тежък удар по шампионските амбиции на Елфин Еванс във Финландия

Шампионските амбиции на Елфин Еванс понесоха много сериозен удар в средата на втората съботната отсечка на рали „Финландия“.

Уелсецът започна деня на второто място, на 8.0 секунди зад съотборника си Кале Рованпера. Ключовото за него беше, че лидерът в генералното класиране Тиери Нювил беше на четвъртото място, на 17.5 зад него.

Рованпера увеличи аванса си следобяд, Паяри с първа етапна победа в WRC

В „Пайяла“ обаче всичко за Еванс се обърка. До средата на отсечката уелсецът се движеше с конкурентно темпо, след което се завъртя на един 90-градусов ляв завой и довърши етапа с ниско темпо, тъй като получи повреда в скоростната си кутия.

Общата загуба на време за Еванс в този етап беше 1:24.0 минути спрямо Рованпера, който оглави класирането с време от 9:37.5. Двукратният шампион, който преследва първата си победа у дома, има аванс от 21.8 секунди пред съотборника си Себастиен Ожие, а Нювил е трети на 39.7 от лидера.

Еванс потъна до петото място, на 1:38.3 и със сигурно ще загуби още много време в дългата близо 33 километра „Унонпоя“, която ще закрие сутрешната врътка по етапите. Добрата новина за него е, че след нея предстои сервиз, но тези загуби могат да се окажат фатални за шансовете на Еванс да притисне Нювил в битката за титлата.

Снимки: Red Bull Content Pool

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти