Хавиер Ибанес: Дошъл съм за златото! Мечтая за титла при мъжете

Българският национал Хавиер Ибанес заяви, че не се е затруднил особено в дебютния си мач в категория до 57 килограма на олимпийския турнир по бокс в Париж.

Вторият в схемата Ибаниес победи категорични украинеца Айдер Абдураимов с пълно съдийски единодушие и се класира за четвъртфиналите, доближавайки се само на още един успех от медал.

„Давам всичко от себе си във всеки мач и обещавам да продължавам да преследвам победи и в оставащите срещи. Украинецът не ме затрудни с нищо. Тренираме много здраво и за мен не е проблем да провеждам мачовете във високо темпо в рамките и на трите рунда. Играх агресивно в първите две части, но в третата трябваше да бъда малко по-предпазлив, за да не се стигне до някоя аркада, защото ме очакват нови тежки битки“, заяви 28-годишният Ибанес, който е настоящ шампион от Европейските игри в Краков 2023.

Хавиер Ибанес започна похода към олимпийското злато с победа над украинец

Следващият противник на натурализирания кубинец на 3 август след 21:16 часа българско време ще бъде поставеният под номер 7 вицешампион от Азиатските игри в Хуанчжоу 2023 Шудай Харада (Япония).

„Познавам съперника си от Япония и знам какво трябва да правя – ще опитам да го заграждам и да пускам повече удари“, коментира Ибанес.

Той е олимпийски шампион за младежи от Игрите в Нанцзин през 2014 година, когато става и световен първенец за юноши, но в Париж е амбициран да спечели и олимпийската титла при мъжете.

„Дошъл съм за златото. Станах олимпийски шампион за младежи преди десет години и мечтая да стана златен медалист и при мъжете. Но вървя крачка по крачка, защото първо имам да спечеля следващия двубой, за да си гарантирам минимум бронз“, каза Ибанес.

Още от Париж 2024

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти