Александър Атанасийевич продължава кариерата си в Гърция

Сръбската звезда Александър Атанасийевич ще продължи кариерата си в гръцкия гранд Олимпиакос (Пирея), пише местното издание volleyland.gr. 33-годишният диагонал, който в момента играе за родината си на Олимпиадата в Париж 2024, ще замени словенският национал Тончек Щерн, който пък е предпочел да приеме офертата на турския Зираатбанк (Анкара).

Сръбска звезда: Търся си отбор, за да съм близо до българската ми жена

Така Атанасийевич, който е женен за бившата националка Елица Василева-Атанасийевич, ще бъде близо до българската си съпруга, както сподели преди няколко дни. Българката, която ще се завърне в игра след майчинство, от новия сезон пък ще играе за турския гранд Фенербахче.

За последно Бата, както е известен Александър Атанасийевич, игра за китайския Шанхай Брайт, като бе обявен и за най-добър диагонал на местната лига. Сърбинът започна кариерата си от Партизан (Белград), след което изкара два периода в Полша с фланелката на СКРА (Белхатов) - 2011-2013 и 2021-2023, но най-големи успехи пожъна с италианския Перуджа, за който игра 8 години между 2013-а и 2021-а.

Снимки: volleyballworld.com

Още от Париж 2024

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти