Джокович с историческо класиране на 1/4-финал на Игрите в Париж

Новак Джокович продължава уверено по пътя към олимпийската си мечта след чиста победа 7:5, 6:3 за час и 37 минути над 70-ия в световната ранглиста Доминик Кьопфер. 24-кратният шампион от "Големия шлем" е първият в историята тенисист, достигнал четвъртфиналите на четири различни издания на олимпийски игри.

Ноле и в този мач излизаше подчертано много повече от съперника си на мрежата, а успеваемостта му беше брилянтна - 13 от 14. Естествено, ретурът на великия сърбин беше несравнимо по-класен и успешен от този на съперника, като особено на втори сервис разликата между двамата също беше изцяло в полза на Джокович.

Дълбочината на бекхендите на сърбина и скоростта от основната линия също наклониха везните в полза на Новак, особено във втория сет. В първия той направи решителен пробив за 7:5 именно след размяна на обратни удари от дъното на корта.

И двамата тенисисти направиха по 19 уинъра, а Джокович беше с по-малкото непредизвикани грешки - 19 спрямо 23.

Ноле вече е четвъртфиналист, където ще срещне елитен противник на клей в лицето на Стефанос Циципас, който е осми поставен в схемата на Олимпийските игри. Гъркът се справи убедително срещу опасния аржентинец Себастиан Баес в своя осминафинален сблъсък.

Още от Париж 2024

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти