Тен Хаг: Представихме се добре и можехме да стигнем до равенство, дузпите са важни

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг похвали представянето на своя отбор въпреки загубата с 1:2 в контролата с Арсенал. Той също така изрази задоволството си от изпълнението на дузпи след двубоя, в които неговите играчи надделяха.

Арсенал обърна Манчестър Юнайтед в злощастен мач за "червените дяволи"

“Мисля, че мачът беше на много добро ниво като за третата седмица от предсезонната ни подготовка. Това важи и за двата тима, но според мен през първото полувреме ние бяхме по-добри. Вкарахме доста хубав гол след много добра асистенция на Маркъс Рашфорд, след което Расмус Хойлунд показа добри движения и завършващ удар. В подобни ситуации той е много силен и е заплаха за всяка защита, като има голмайсторски умения. Много съм доволен. Също така сътворихме още добри положения, след което допуснахме гол от засада. Контузиите на Хойлунд и Лени Йоро? Разбира се, твърде рано е, за да знаем нещо повече. Трябва да изчакаме 24 часа и дано да знаем повече след това. Бяхме внимателни, особено с Лени, тъй като той беше участвал само в половината от тренировките ни. Нека бъдем позитивни и да видим какво ще стане.

Смените през второто полувреме? Беше различно, това беше смесен състав и футболистите за първи път играеха заедно. Имахме футболист, който игра като бек за първи път през живота си, а му се наложи да се изправи срещу по-опитни играчи от Премиър лийг, което не е лесно. Мисля, че при втория гол малко го предадохме, а можеше да му помогнем с малко повече подкрепа. Като цяло смятам, че отборът показа добро представяне и можехме да завършим наравно в този мач. Изпълнението на дузпи? Това е важно и го знаем заради всички турнири, в които участваме. Дузпите могат да са от значение, като Андре Онана направи две добри спасявания. Така че е важно винаги да разполагаш с рвратар, който е добър при дузпите. Той го доказа за пореден път и мисля, че с изключение на една всички наши дузпи бяха добри”, коментира Тен Хаг след контролата.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти