Сестри Стоеви: Имаше леко напрежение, оттук нататък всичко си зависи от нас

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви започнаха с победа участието си на олимпийския турни по бадминтон. Те се наложиха с 2:1 гейма срещу сестрите от Хонконг Йеюн Нга Тин и Йеюн Пю. Българките спечелиха с лекота първата част, в която се наложиха с 21:11 точки. Втората част не се разви по план и след множество обрати те отстъпиха с 21:23. В решителната трета част срещата вървя точка за точки до 13:13, след което българките направиха пет поредни, за да се откъснат с 18:13. В края на частта българките надделяха с 21:15, за да запишат първата си победа в Париж.

Драматична победа за сестри Стоеви на старта в Париж

“Имаше си леко напрежение. Това беше първи мач и трябва да влезеш на 100% срещу тези опонентки. Ние сме играли няколко пъти срещу тях. Загубихме веднъж на Световното срещу тях, после си им го върнахме. Знаехме, че ще бъдем много тежък мач. Следвахме тактиката на треньора ни и бяхме фокусирани изцяло върху това.

Не трябва да губим фокуса толкова лесно, колкото го направихме във втория гейм. Физически сме по-добре от тях в момента и утре ще се опитаме да дадем същото и този път също победата да е на наша страна.  

Целта ни е излизане от групите и може би има леко напрежение у нас, защото на миналата Олимпиада бяхме на две точки от излизане - загубихме в първия кръг, пак в три гейма. Имаше леко напрежение”, заяви Габриела Стоева.

“Срещу азиатките просто когато водиш в резултата, не трябва да им позволяваш да се върнат, защото после те изяждат. Треньорката ни каза да не правим грешки и да държим перото в игра. Физически бяхме по-добре и трябваше да издържим повече от тях”, заяви Стефани.

Дали ще е пряк двубой за първото място - не знам. Те са фаворитките и неслучайно са четвърти в света. Излизаме без напрежение, днес беше важен мач за взимане. Ако играем нашата си игра и сме спокойни, можем да спечелим. На Олимпиадата няма лесни мачове. 

Разликата с предишната Олимпиада е, че този път първия мач си го взехме и не позволихме на нашия съперник да ни обърне. Оттук нататък всичко си зависи от нас”, добави Стефани Стоева.

Още от Париж 2024

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти