Финландец от Академията на Ферари сменя Никола Цолов на "Спа"

Отборът на АРТ обяви, че младият финландец Туука Тапонен ще седне в болида с №25, който принципно се управлява от Никола Цолов, за предстоящия уикенд от Формула 3 на пистата „Спа“.

Както е известно Българския лъв, който в неделя спечели основното състезание на „Хунгароринг“, не може да участва в Белгия заради наказание. Той получи забрана да кара на „Спа“ след неразрешеното си участие в кръга от Еврокупа-3 на белгийското трасе по-рано тази година.

Никола Цолов с първа победа в основно състезание във Формула 3

Тапонен е част от Академията за млади пилоти на Ферари от края на 2022 година насам. В момента той се състезава във Формула Регионал, където през сезона има четири победи в десет старта и заема второто място във временното класиране в средата на кампанията. По-рано тази година той спечели титлата във Формула Регионал в Близкия изток.

По план Тапонен ще кара за АРТ само на „Спа“, тъй като Никола Цолов ще може да се върне в своя автомобил за последния кръг от сезона във Формула 3. Той ще се проведе на „Монца“ в края на август и началото на септември.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти