Хранително натравяне лишило Майкъл Джонсън от олимпийско злато на 200 м в Барселона

Майкъл Джонсън си спомня разочароващ провал поради хранително натравяне по време на Олимпиадата в Барселона през 1992 г., което е повлияло на представянето му на 200 метра. Преди Юсейн Болт да стане известен, светът на леката атлетика беше доминиран от Майкъл Джонсън, спринтьор, който заслепи атлетическата сцена със своята скорост и харизма.

Джонсън, който спечели четири златни олимпийски медала на три различни игри, наскоро говори за това, което смята за най-разочароващия момент в славната си кариера.

Въпросният инцидент датира от Олимпийските игри в Барселона през 1992 г., време, когато Джонсън беше на върха на своята форма.

Току-що спечелил златен медал на Световното първенство в Токио през 1991 г., Джонсън беше фаворитът да грабне златото на 200 метра на предстоящите Олимпийски игри.

Въпреки това, непредвиден пристъп на хранително отравяне само дни преди първото му бягане застраши шансовете му.

“Получих хранително натравяне. Бях световен шампион, класиран номер едно в света в продължение на две години, непобеден и знаете, огромен фаворит за спечелването на 200 метра на Олимпиадата“, спомня си Джонсън в подкаста High Performance.

Джонсън е в страхотна форма преди този форум и на олимпийските квалификации на САЩ стига почти до световен рекорд.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти