Три клуба от Англия се интересуват от Аркадиуш Милик

Три клуба от Англия проявяват интерес към нападателя на Ювентус Аркадиуш Милик. Става въпрос за Уест Хам, Евертън и Брентфорд, пише "Тутоспорт".

Не е тайна, че 30-годишният поляк не влиза в плановете на новия треньор на торинци Тиаго Мота. От клуба са готови да се разделят с него при не особено голяма оферта от порядъка на 6-7 милиона евро.

Милик си остава един от качествените нападатели в Европа и национал на страната си, така че не е изненада, че към него има сериозен интерес. В Брентфорд са набелязали поляка като евентуален заместник на Айвън Тони, който се очаква да бъде продаден това лято.

В Евертън също има неяснота относно двамата водещи нападатели в клуба. В последните седмици се носят слухове, че клубът почти сигурно ще продаде някой измежду Доминик Калвърт-Люин и Бето, като това означава, че ще трябва да привлече и заместник, а Милик представлява евтина, но в същото време качествена опция.

В Уест Хам пък търсят освежаване на атаката, имайки предвид, че основният голмайстор на отбора Микаел Антонио вече е на 34 години, като също са хвърлили око на Милик. Още повече, че и заплатата на поляка не е твърде висока за английските стандарти, като взима около 3,5 млн. евро на сезон.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти