Рома също има финансови претенции около предстоящ трансфер на Арсенал

Рома е поредният клуб, който очаква да получи пари от предстоящия трансфер на Рикардо Калафиори от Болоня в Арсенал, пише “Гадзета дело спорт”.

Болоня вече не разчита на очаквания в Арсенал Калафиори

Както е известно, “артилеристите” имат споразумение с “рособлу” на обща стойност 45 млн. евро. Половината от тази сума трябва да отиде в бившия клуб на 22-годишния защитник, а именно Базел. От Болоня обаче искат да заделят за швейцарския гранд по-малко от 50% от трансферната сума, както заложено е в сделката помежду им, заради което преминаването на италианския национал в Арсенал се бави.

Докато текат преговорите между Болоня и Базел, в Рома също са изявили финансови претенции. Именно оттам Калафиори премина при швейцарците през 2022 година, като тогава “вълците” получиха 2,5 млн. евро и запазиха 40% от трансферните права на бранителя. Така миналата година римският клуб прибра още около 1,5 млн. евро от сделката между Базел и Болоня за футболиста, който беше продаден за 4 млн. евро. Сега обаче в Рома твърдят, че трябва да получат 40% и от дяла на швейцарците от спрягания трансфер на Калафиори в Арсенал, т.е. 8 млн. евро. От друга страна, позицията на Базел е, че в този случай не дължат никакви пари на “джалоросите”. Ето защо адвокатите на двата клуба отново разглеждат договора помежду им, за да се стигне до изясняване на ситуацията.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти