Хърватия няма да е част от WRC догодина

Календарът на Световния рали шампионат за 2025 година все още не е готов, като това е поредното му забавяне, но пък организаторът на рали „Хърватия” вече потвърди, че асфалтовото рали догодина няма да е в WRC.

„Хърватия” дебютира в WRC през 2021 и веднага се превърна в едно от любимите състезания на феновете, като нестабилното пролетно време осигури вълнуващи издания на асфалтовата битка. Също така, през 2021 Себастиен Ожие измъкна победата в последната отсечка от Елфин Еванс, с най-малката разлика в историята на асфалтовите ралита – 0,6 секунди.

Рованпера успя да се откъсне пред Сескс в Латвия

Организаторите са получили оферта от промоутъра на WRC за 3-годишен договор – от 2025 до 2027 включително, но не са успели да отговорят на изискването за гаранциите и финансовата подкрепа от страна на местните власти.

Календарът в WRC се разширява за сезон 2025

Президентът на организационния комитет на рали „Хърватия” Даниел Саскин потвърди, че най-вероятно догодина състезанието ще е кръг от Европейския рали шампионат и ще се бори да се върне в WRC за 2026 и 2027, като допълни, че се надява, че в скоро време ще бъдат потвърдени и гаранциите от страна на местните и държавните институции.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти