Тотнъм не се е отказал от преследването на Конър Галахър

Тотнъм не се е отказал от идеята да привлече в състава си халфа на Челси Конър Галахър. 24-годишният футболист отдавна е в полезрението на "шпорите", които смятат да направят нов опит за неговото привличане, разкрива трансферният експерт Бен Джейкъбс.

"След края на Евро 2024 ситуацията не се е променила. Тотнъм харесва Галахър и в клуба смятат, че имат нужда от играч като него в халфовата си линия, още повече, че се очаква Пиер-Емил Хьойберг да си тръгне. В Тотнъм виждат в лицето на Галахър футболист, който притежава лидерски качества, може да повлияе позитивно на обстановката в съблекалнята, а освен това е поливалентен играч, който може да действа на няколко позиции", споделя Джейкъбс.

В Тотнъм наистина се опитват да намерят купувач за Хьойберг, като именно Галахър е набелязан за негов заместник. От Челси досега не бяха твърде склонни на подобна сделка, но след привличането на Киърън Дюсбър-Хол от Лестър, това може да се промени.

Галахър е юноша на Челси, но трудно успя да пробие в първия състав, като няколко пъти бе даван под наем в Чарлтън, Суонзи, Уест Бромич и Кристъл Палас. Последните два сезона той все пак получи шанс на "Стамфорд Бридж", където записа 95 мача, в които има 10 гола и 10 асистенции. Халфът стигна и до националния отбор, за който има 18 двубоя на сметката си, като бе част от състава, който стигна до финала на Евро 2024.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти