Ламин Ямал: Сравненията с Меси са неуместни

Новата звезда на Испания Ламин Ямал говори за сравненията с Лионел Меси и разказа за снимката с великия аржентинец. Миналата седмица бе разпространена фотография на младия Меси с Ямал като бебе.

“Не съм говорил с Меси за снимката, на която ме къпе. Тогава, очевидно не съм бил наясно какво се случва. Баща ми я запазил, но никога не я е разпространявал, за да не се родят сравнения. Никой не възразява, когато го сравняват с най-великия играч в историята. Но е разсейващо и неуместно, защото никога няма да бъда като него”, сподели Ямал.

Ламин, който стана най-младият играч на Европейско първенство и най-младият голмайстор на еврофинали след попадението си срещу Франция, утре навършва 17 години.

“Очаквам с нетърпение финала. След мача срещу Франция, си легнах, за да почивам. Отговорих на някои съобщения, но успях да спя много добре, бях изморен. “Инстаграмът ми беше залят от съобщения. Осъзнах, че хората са щастливи и ме подкрепят. Опитах се да се насладя и да не мисля за напрежението”, разказа той.

“Предпочитам да започвам мачовете на крилото и да ги завършвам в центъра, както срещу Франция. Но играя, където и да ме пусне треньора. Наставникът, който е имал най-голямо влияние върху мен, е Чави. При него дебютирах и той вярваше в мен, като ме пускаше да играя”, каза още Ямал.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти