В духа на великия спорт: Storytel представя автобиографиите на най-добрите футболисти в историята 

В разгара на Европейското първенство по футбол всички сме притаили дъх пред екраните, разпалено коментираме отборите или просто се наслаждаваме на красивата игра по зеления терен. Каквото и да кажем, ще бъде малко, защото футболът е най-великият спорт, който ражда не само шампиони, а характери и, най-вече, легенди. Преди всичко, за да успееш на терена, трябва да изградиш характер, а животът извън тренировките и мачовете формира в теб онази личност, която оставя почерка си в играта и те превръща в име. 

Незабравима емоция е да се докоснеш до житейския опит на най-големите имена в света на футбола, защото те са не само успешни спортисти, а и забележителни хора с особен мироглед и голяма житейска мъдрост. Затова в Storytel ни подаряват щедра порция вдъхновение, като тук можете да откриете автобиографиите на някои от най-великите футболисти в историята, разказани по завладяващ начин.

Христо Стоичков. Историята

Актьорът Виктор Танев чете биографията на Христо Стоичков в Storytel, а Камата сам записва предговора към книгата, в който споделя: "Някои истории са прекалено истински, за да се разказват. Но аз реших да опитам. Имах щастието животът да ме изстреля нагоре и да сбъдна голямата си детска мечта. Колко високо стигнах? Вие ще кажете, защото всеки си има своя Еверест. Знам само, че днес, когато погледна надолу, за да видя откъде съм тръгнал, все още ми се завива свят. Напоследък всички пишат. А като застраховка, за да не кажете, че футболистите пишат с краката си, аз избрах да направим тази книга със спортния журналист Владимир Памуков." Чуйте цялата история ТУК.

По моя начин  - Димитър Бербатов

В своята автобиография Димитър Бербатов говори за футбол, но и за живота като цяло: „Моята история не е измислица, написана е в съавторство с истинския живот, и както често става в него, някои от ситуациите нямат щастлив край! Но това е само на пръв поглед, защото трудностите всъщност са хубаво нещо – те те карат да се развиваш. Вярвам, че ще ти бъде интересно, защото животът понякога е по-абсурден и забавен и от най-голямата измислица. А дали книгата ще те научи на нещо и ще те вдъхнови, това вече зависи от теб самия.“ Слушайте аудиокнигата, прочетена от Момчил Степанов ТУК.

Меси – историята на момчето, което се превърна в легенда

В тази книга известният спортен журналист Лука Кайоли разказва неговата история: от детството му в Аржентина, през футболната академия в Испания, до успехите му с отбора на Барселона. Интервюта с близките, с бивши треньори, съотборници и съперници разкриват защо Меси е смятан за най-талантливият футболист на своята генерация, а може би и на всички времена! Самият Лео също хвърля интересна светлина върху живота си. Чуйте историята му ТУК.

Роналдо: Мания за съвършенство

Сила, бързина и отдаденост: Кристиано Роналдо е известен в цял свят като колос на съвременната игра.

Знаехте ли обаче, че на едва петнайсетгодишна възраст претърпява операция на сърцето с лазер, която му дава възможност да продължи с любимата си игра? Или че Насионал, първият му професионален клуб, дарява двайсет топки и два комплекта екипи на детския му отбор, за да подпише договор с него? Или че става известен като abelinha-– „пчеличка”: прозвище, с което по-късно ще нарече своя йоркширски териер? Открийте всичко това и още в биографията на световната суперзвезда ТУК.

Моята игра - Лука Модрич

Неговото верую е: „Основата на всеки успех е проста – борете се, не се отказвайте и вярвайте в себе си“.

В първата си и единствена автобиография хърватската футболна легенда Лука Модрич разказва историята на своя живот: от родната къща в Хърватия през бежанските неволи по време на войната за независимост до световните футболни стадиони. Цялата автобиография ще откриете ТУК.

Още от Футбол свят

Виж всички