Тиаго Алкантара потвърди, че прекратява кариерата си: Благодаря ти, футбол, ще се видим скоро

Бившият играч на Барселона, Байерн (Мюнхен) и Ливърпул Тиаго Алкантара потвърди, че прекратява славната си кариера. 33-годишният халф направи това в личния си профил в социалните мрежи.

“Винаги ще съм готов да върна това, което ми е дадено, и съм благодарен за времето, което съм му се наслаждавал. Благодаря ти, футбол. И на всички, които ме придружаваха и ме направиха по-добър играч и човек по пътя. Ще се видим скоро, Тиаго”, написа Алкантара, като публикува своя снимка като дете, където играе заедно с баща си - бившия бразилски национал и световен шампион Мазиньо.

На публикацията реагираха много действащи футболисти като Хамес Родригес, Коке, Марк Бартра, Коке, Ерик Гарсия, Матс Хумелс, Вирджил Ван Дайк и други, които до един изказват респекта си към Алкантара.

Тиаго Алкантара спира с футбола

През кариерата си Тиаго спечели общо цели 27 трофея. Той е юноша на Барселона, а най-големите си успехи той постигна с екипа на Байерн (Мюнхен), където игра в периода 2013-2020 г.

С баварците той стана шампион цели седем пъти, взе четири Купи на Германия, две Суперкупи на страната и по веднъж Шампионската лига и Световното клубно първенство. За последно той бе част от Ливърпул, но бе освободен след края на миналия сезон, след като игра едва пет минути през кампанията заради контузии.

Още от Футбол свят

Виж всички