Дешан: Ако ви е скучно, гледайте нещо друго!

Треньорът на Франция Дидие Дешан коментира доста рязко обвиненията към неговия тим, че играе скучен футбол. Световният шампион с “петлите” и като играч, и като треньор заяви, че тези, на които им е скучно, мога да превключат канала. За останалите той обясни, че иска да споделят емоциите на тима и да им донесе радост. Утре от 22:00 българско време Франция излиза в първи полуфинален сблъсък срещу Испания на Евро 2024

“Ако ви е скучно, гледайте нещо друго! Нищо не е задължително! Това е специално европейско първенство, много е трудно за всички. Броят голове е много по-нисък от очакваното и от това, което можеше да е. И все пак имаме възможността да споделяме емоции, да направим французите щастливи с резултатите, които постигаме, в този сложен за мен период,” бе малко рязък Дешан.

Франция с антирекорд по пътя към 1/2-финала

След това селекционерът коментира формата на своята голяма звезда Килиан Мбапе, който напусна в 110 минута на четвъртфинала срещу Португалия, спечелен след изпълнение на дузпи.

“Това е нова ситуация за Мбапе. Той трябва да играе с маска, което води до промяна на начина, по който вижда. Беше голям шок за него, трябваше да свикне с положението, освен това имаше хематом, който вече се изчиства. С всеки изминал ден положението му е по-добро. И все пак той не се чувстваше добре по време на продълженията и бе по-добре да излезе. Нямаше смисъл да остане на терена, след като не се чувства добре. Направихме всичко, за да гарантираме, че той се възстановява. Той прави всичко възможно да се представя на ниво,” обясни треньорът.

Рабио: Испания е отборът, който играе най-добре, oчакваме много повече от Гризман

Накрая той обърна внимание и на тима на Испания, който е един от отборите, които заслужиха най-много похвали за представянето си в Германия.

“Всички испански отбори през годините са имали тази страхотна способност да контролират мачовете. Тяхната голяма сила е в полузащитата, особено в играта на Родри. Това е отборът, който контролира най-добре мачовете си и не случайно получи толкова много похвали. Сега с Ямал и Нико Уилямс, които са малко по-различни от предишни техни играчи, имат възможност за вертикално движение. Лапорт направи своя избор и това е хубаво за него. Най-важното е, че той е щастлив. Не съжалявам за това как се развиха нещата, важното е, че той се чувства добре,” завърши Дешан.

Интересният случай с Аймерик Лапорт, който изнудваше Дешан за Франция, но накрая се озова в Испания

Още от Футбол свят

Виж всички