Лапорта обяви, че Барселона може да си позволи една от звездите на Испания на Евро 2024

Президентът на Барселона Жоан Лапорта изненадващо обяви, че клубът може да си позволи да привлече испанския национал Нико Уилямс. Нападателят на Атлетик Билбао е сред звездите на “ла роха” на Европейското първенство и в последно време се заговори, че той е сред вариантите за трансфер при каталунците. В контракта му обаче е заложена откупна клауза от 58 млн. евро, което е сериозна сума на фона на финансовите проблеми на Барса, с които ръководството се бори.

Лапорта обаче твърди, че има как такъв трансфер евентуално да се случи. Той даже анонсира, че се работи по други сделки и е въпрос на време да има конкретна информация.

“Да, към днешна дата можем да си позволим Уилямс - заяви президентът пред “Радио Каталуния”. - Ще има добри новини от спортно-техническата част на нещата, скоро ще ги обявим. Работим по сделките за футболисти, които новият треньор Ханзи Флик поиска”.

Лапорта даже даде се разбере, че скоро финансовите ограничения пред клуба ще отпаднат. В момента, заради големите си дългове, “блаугранас” могат да харчат само малка сума от приходите си. Целта пред Барса е да си върне правото “1:1” - т.е. да може да харчи толкова, колкото печели.

“Много скоро ще потвърдим, че сме се възстановили от финансовите проблеми. Много скоро ще влезем отново в изискванията на правилото за “Феърплей”

Още от Футбол свят

Виж всички