Националите U18 загубиха от Италия в третата контрола преди европейското

Националният отбор по волейбол на България за юноши под 18 години загуби от Италия с 0:3, в третата контрола между двата тима. Така младите ни „лъвчета“, водени от Десислава Величкова, завършиха с актив от две победи и едно поражение в изиграните три приятелски мача с „адзурите“. В първите два нашите победиха съперника с 3:0 гейма.

Срещата ще се запомни и с контузията на посрещача Джанлука Кремони, който стъпи накриво при приземяване на блок и беше изнесен от своите съотборници.

Веднага след инцидента Мануел Златанов започна да куца, като се наложи и той да бъде сменен. След кратко съвещание на медицинския щаб внукът на Димитър Златанов отново влезе в игра, като беше стабилно бинтован в глезена.

Мачът беше изгледан и от националния селекционер Джанлоренцо Бленджини, който бе в компанията на Владимир Николов.

Проверките бяха част от подготовката преди старта на европейското първенство, на което страната ни е домакин. Евроволей за юноши U18 години започва на 10 юли в София и Пловдив.

Волейболистите на България ще играят в група А в столичната зала „Левски София“, а съперници ще са ни Полша, Франция, Турция, Финландия, Австрия, Украйна и Португалия.

Другата група Б ще се проведе в Пловдив, като в нея са Италия, Чехия, Белгия, Словения, Гърция, Румъния, Испания и Естония.

Само първите два в крайното класиране от двете групи се класират за финалната четворка на турнира.

Още от Волейбол

Виж всички