Канада е на 1/2-финал след дузпи срещу Венецуела, следва Аржентина

Канада стана вторият 1/2-финалист на Копа Америка. Тази нощ "кленовите листа" елиминираха Венецуела след изпълнение на дузпи в 1/4-финалния сблъсък помежду им. В редовното време срещата завърши 1:1 след голове на Джейкъб Шафълбърг в 13-тата минута за северноамериканците и на Саломон Рондон в 64-тата минута за южноамериканците. При дузпите по-здрави нерви показаха канадците, които се наложиха с 4:3.

Канада започна по-добре мача и в 6-ата минута поискаха дузпа за задържане на набралия скорост Джейкъб Шафълбърг, но такава не бе отсъдена.

Натискът на "кленовите листа" продължи и в 11-ата минута те направиха три поредни невероятни пропуска. Първо Сайл Ларин бе изведен сам срещу вратаря, който обаче предвидливо излезе и блокира опита за удар. Топката обаче попадна в Джонатан Дейвид, който опита да я вкара в опразнената врата, но там защитник притича и изби пред голлинията, а след това и втори опит на Ларин отново бе спрян от бранител на съперника.

Секунди по-късно обаче резултатът бе открит. Джонатан Дейвид получи пас от тъча, освободи се по дясното крило и подаде за Джейкъб Шафълбърг, който засече във вратата за 0:1.

Последваха нови пропуски на канадците, дело на Шафълбърг, Дейвид и Лариа, но резултатът до почивката се запази непроменен.

След почивката обаче Венецуела се окопити и започна по-често да поглежда към противниковата врата, а в 64-тата минута се стигна и до изравняване. Саломон Рондон се пребори за една изритана топка в предни позиции, видя, че вратарят е излязъл напред и с далечен удар успя да го прехвърли и да отбележи за 1:1.

До края на мача отново Канада имаше инициативата и създаде по-добрите положения, но не успя да ги реализира и срещата завърши без победител в редовното време.

Според регламента трябваше веднага да се изпълнят дузпи. Там драмата бе огромна. Рондон и Дейвид вкараха първите дузпи за своите отбори, но Ерера и Милър пропуснаха. След това Ринкон и Бомбито също бяха точни от бялата точка, но Саварино и Еустакио не успяха да отбележат. Последваха нови точни изстрели за двата тима, дело на Кадис и Дейвис, за да дойдат решаващите шести дузпи. Уилкер Анхел не успя да преодолее вратаря на Канада Максим Крепеау, докато Исмаел Коне изпълни безупречно своята дузпа и оформи крайното 4:3 в полза на "кленовите листа".

Така Канада ще играе на 1/2-финал в турнира, а там ще има за съперник фаворита Аржентина.

Още от Футбол свят

Виж всички