След тежкото падане в спринта Еспаргаро пропуска Гран При на Нидерландия

След тежкото си падане в самия край на вчерашния спринт на пистата „Ассен“ пилотът на Априлия Алейш Еспаргаро се оттегли от участие в днешната Гран При на Нидерландия в MotoGP.

Испанецът изпусна машината си четири завоя преди края на спринта, в опита си да догони и атакува Фабио Ди Джанантонио в битката за петото място. При падането си с висока скорост Еспаргаро се преобърна няколко пъти в зоната за сигурност и след изпреването си понакуцваше леко.

След направени прегледи в медицинския център на пистата и по-подробни такива бе установено, че Еспаргаро има лека фрактура на метакарпалната кост на кутрето на дясната си ръка. Надеждите на Априлия бяха въпреки тази травма Еспаргаро да участва на „Ассен“ днес, а планът беше това да бъде решено след края на загрявката.

Малко преди нейното началото обаче беше обявено, че испанецът не само ще пропусне 10-минутната подготвителна сесия, но и старта по-късно днес. Надеждите са тази малко по-дълга почивка да позволи на Еспаргаро да участва в Гран При на Германия на „Заксенринг“ следващата седмица.

Баная не остави никакви съмнения в спринта на "Ассен"

А освен Еспаргаро Априлия днес няма да може да разчита и на тестовия си пилот Лоренцо Савадори, който се включи в Гран При на Нидерландия с „уайлд кард“. Италианецът получи контузия на гърба си при своето падане в спринтовата надпревара вчера и също ще пропусне състезание в „Катедралата на скоростта“.

Така на старта в 15:00 часа българско време днес ще застана 21 пилоти, а всички, които трябваше да стартират за Еспаргаро и Савадори ще бъдат преместени с по едно или две места напред. Еспаргаро трябваше да потегли четвърти след наказанието на Хорхе Мартин, а Савадори – 18-ти.

Наказаха Хорхе Мартин с три места назад на старта

Единственият пилот на заводския тим на Априлия, който ще стартира днес ще е Маверик Винялес, който ще започне състезанието от втората позиция на стартовата решетка.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти