Алекс Лазарус стартира уикенда с трето място в петъчния хийт

За трето място в петъчния елиминационен хийт в клас Mini Gr.3 се пребори българският пилот Алекс Лазарус, който вече кара за нов отбор в шампионатите в Италия. Този уикенд Алекс участва в първия кръг от шампионата WSK Euro Series, като в двете групи на неговия клас Mini на пистата „Франчакорта” в Италия се събраха общо 90 пилоти от цял свят.

Алекс завърши 7-и в своята квалификационна група и 13-и в общото подреждане в сесията, а в хийта стартира 7-и, но потегли отлично и излезе четвърти, а до края на първата обиколка вече беше 3-и. В останалите 7 тура Лазарус контролира разликата с преследвачите си, но не успя да догони двамата лидери на колоната от 20 карта.

Алекс Лазарус стана съотборник със сина на Хакинен

„Преживяхме странна квалификация, тъй като в началото никой не искаше да излиза на пистата и да изтегля другите пилоти, всеки чакаше другите – заяви за Sportal.bg бащата на Алекс – Джо Лазарус. – Затова и Алекс кара първо сам, записа време, което го класира 7-и, след това се опита да гони групата, за да използва издърпването, но не се получи особено добре. В състезанието обаче излезе от 7-о на 3-о място в първата обиколка. Между него и лидерите имаше 1 секунда разлика, която Алекс не успя да стопи, въпреки че се опита, но после се оплака от липса на сцепление на задните колела в състезанието и оттам идва обяснението за тази 1 секунда разлика.”

Никола Цолов стартира от втора редица на „Ред Бул Ринг”

Утре Алекс и пилотите от клас Mini ще участват в още четири елиминационни хийта, а в неделя за префиналите и финалът на първия кръг от WSK Euro Seriers.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти