Директор на ГФС посочи ключовия човек за резултатите на Бундестима досега

Изпълнителният директор на Германския футболен съюз (ГФС) Андреас Ретиг каза, че селекционерът на Бундестима Юлиан Нагелсман е с основна заслуга за представянето на отбора досега на Евро 2024.

"Нагелсман е с най-голяма заслуга. Той взе смели, добри решения", каза Ретиг пред радио Deutschlandfunk.

"Той е възложил на всеки играч роля, която трябва да изпълни. Всеки знае какво трябва да прави - на терена, но и извън терена. Мисля, че всички в отбора осъзнават това. Те имат чувство за посока и това също ги води заедно", каза още Ретиг.

Германия се класира за осминафиналите на Евро 2024 след две победи в първите два мача от групата и стана победител в група А след равенство 1:1 с Швейцария в неделя в третата среща.

"Фактът, че се класирахме след първите два мача, е заявка за нещо голямо. Но видяхте срещу Швейцария, че не е лесно да се изправиш срещу такъв отбор“, каза Ретиг.

Служителят на Футболния съюз също е възхитен от атмосферата в страната домакин. "Усещаме, че се предава положителен дух – дори и извън тренировъчния лагер. И в тези мрачни времена сме щастливи да чуем добри и положителни новини. Трябва да подхранваме това деликатно растение на оптимизма“, каза той.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти