Официално: Парагвай влиза в календара на WRC от 2025 година

Парагвай е най-новото попълнение в календара на Световния рали шампионат (WRC) от следващия сезон, като договорът е за няколко години и беше обявен лично от президента на южноамериканската държава. Така Парагвай ще стане 38-ата държава-домакин на кръг от WRC в 52-годишната история на шампионата.

Президентът на Парагвай Сантяго Пеня (на снимката) обяви сделката на откриването на рали „Трансшако”, което е трети кръг от националния шампионат.

ФИА направи обратен завой за хибридите в WRC

„Парагвай е голяма страна и светът ни открива. Да сме домакин на събитие от световен мащаб като WRC е още един начин да демонстрираме величието си”, обяви Пеня в Асунсион, столицата на Парагвай.

Саудитска Арабия получи и кръг от WRC

Център на бъдещото рали от WRC ще е югоизточният град Енкарнасион, което означава, че състезанието ще се провежда на границата с Аржентина и етапите ще са само на три часа път от южния бразилски щат Рио Гранде до Сул. За основа на състезанието ще се ползва съществуващото рали „Транс Итапуа”, което тази година беше първи кръг от континенталния шампионат КОДАСУР.

WRC представя календара си за 2025 през юни

Отсечките в това рали са средно бързи – по-бързи от тези в Чили, но по-бавни от етапите в Полша, Латвия и Финландия.

Официално: Рали “Канарските острови” влиза в WRC

Конкуренцията за място в календара на WRC става все по-оспорвана и до момента има потвърдени само няколко ралита, но от техните организатори и промоутъра, а примерно все още се чака потвърждение за Чили. Календарът за следващия сезон в WRC трябва да бъде представен най-късно в началото на следващия месец.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти