ФИА направи обратен завой за хибридите в WRC

Световният моторспорт съвет на ФИА направи обратен завой относно използването на хибридни рали автомобили в Световния рали шампионат (WRC) в следващите два сезона и реши да не ги променя. Решението е от днес на заседанието на съвета в Самарканд, Узбекистан и трябва да успокои настроението сред заводските тимове в WRC, които се възпротивиха на досегашните идеи за промени по колите.

По-рано тази година ФИА и промоутърът на WRC обявиха сериозни промени в техническите правила за следващите два сезона, които предвиждаха премахване на хибридната система от Rally1 колите, намаляване на мощността им и орязване на аеродинамиката им.

Поглежда ли Кале Рованпера към Льо Ман?
Поглежда ли Кале Рованпера към Льо Ман?

Заводските отбори се противопоставиха на това, тъй като промените щяха да им осигурят още разходи и призоваха всички страни да работят заедно по новите правила, които влизат в сила за сезон 2027, като идеята е за тогава да се постигна възможно най-добрия компромис. А и времето до влизането в сила на новите правила е достатъчно, за да бъде привлечен нов или нови участници в Rally1 категорията, като слуховете са за завръщането на Субару и влизането на китайска марка в WRC.

Мики Биазион отново ще работи за Ланча
Мики Биазион отново ще работи за Ланча
Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички