Кайл Уокър: Можем да се справим по-добре, но важното е, че сме на върха в групата

Защитникът на Англия Кайл Уокър призна, че отборът му не е показал най-доброто, на което е способен в мача с Дания (1:1) на Евро 2024. Той обаче предпочете да се съсредоточи върху позитивите след това равенство, а именно върху факта, че "трите лъва" са на върха във временното класиране в своята група.

"Мисля, че това е футболът, те са добър отбор. На върха сме в групата, така че нека гледаме позитивното. Допуснахме гол с хубав удар извън наказателното поле. Понякога вкарваш първия гол, но въпреки това не успяваш да спечелиш. В крайна сметка сме на върха в групата и нека се съсредоточим върху това", започна Уокър.

"Мисля, че така се разви мачът, те направиха някои промени, вкараха попадение, излязоха малко по-напред. Ние имахме своите шансове, но и като отбор трябва да нападаме и да се защитаваме заедно. Нямаше указания от селекционера да се прибираме назад. Ние искаме да играем атакуващ футбол, но понякога трябва да контролираш мача. Това е важно в подобни турнири. Не е толкова лесно да вземеш трите точки. Знаем, че можем да се справим по-добре, но все пак сме на върха в групата", каза още англичанинът.

"Имаме страхотни индивидуалности в съблекалнята, но и като отбор сме много силни. Трябва да печелим, футболът не е лесен в днешно време", завърши защитникът.

Още от Футбол свят

Виж всички